GTÜ-KOSGEB

İŞ PLANI YARIŞMASI 2024

Gebze Teknik Üniversitesi

GTÜ - GTÜ TTO AŞ

KOSGEB İşplanı Yarışması

KOSGEB desteğiyle Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi TTO A.Ş. koordinatörlüğünde düzenlenen KOSGEB İş Planı yarışması, Ar-Ge, yenilik ve derin teknolojiye dayalı girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve geleceğin başarı hikâyelerine destek olmayı amaçlamaktadır. Yarışma 2 (iki) kategoriden oluşmaktadır: Girişimcilik Dersini Alanlar ve Yenilikçi Girişimciler

Girişimcilik Dersini Alanlar:  İŞL263 Girişimcilik, İŞL361 Girişimcilik Uygulamaları II, İŞL461 Girişimcilik Uygulamaları IV, İŞL513 Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, UTE519 Akıllı Şehir ve Ulaşım Teknolojilerinde Girişimcilik, BUS263 Entrepreneurship kodlu dersleri hali hazırda alan veya daha önce alıp başarıyla vermiş olanlar başvuru yapabilir.
Yenilikçi Girişimciler: Genel katılıma açıktır.

Ödül

0 TL
Toplam Ödül Miktarı

FAYDALI BİLGİLER

Başvuru dokümanını doldururken faydalanabileceğiniz içeriklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB Desteklenen Sektörler

Uygulamalı İş Modeli Üretimi

BTK Akademi

Katılım Şartları

Yarışmalara Katılım Şartları

Soru-Cevaplar

15 Mart 2024 tarihine kadar ttogirisimcilik@gtu.edu.tr adresine ileteceğiniz sorularınız, sık sorulan sorular bölümünde yanıtlanacaktır.

Kategoriler

Yarışma 2 (iki) kategoriden oluşmaktadır: Girişimcilik Dersini Alanlar ve Yenilikçi Girişimciler

Girişimcilik Dersini Alanlar: İŞL263 Girişimcilik, İŞL361 Girişimcilik Uygulamaları II, İŞL461 Girişimcilik Uygulamaları IV, İŞL513 Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, UTE519 Akıllı Şehir ve Ulaşım Teknolojilerinde Girişimcilik, BUS263 Entrepreneurship kodlu dersleri hali hazırda alan veya daha önce alıp başarıyla vermiş olanlar başvuru yapabilir.

Yenilikçi Girişimciler: Genel katılıma açıktır.

Proje Sektör Sınırlaması

Yarışma kapsamında KOSGEB’in desteklediği sektörler içerisinde iş fikrinin sunulması gerekmektedir. İş fikrinize ait nace kodunuzu (ana faaliyet alanınızı) kontrol edebilirsiniz.

KOSGEB Desteklenen Sektörler İçin Tıklayınız.

İş Planı Nasıl Doldurulmalı

Başvuruda sunulması gereken İş Planı Dosyası, Kanvas İş Planı Modelini referans almaktadır. Sunacağınız İş Planı Dosyasında, Kanvas İş Modelinin daha detaylı açıklamalarının yer alması beklenmektedir. Kanvas İş Modeli hazırlamayı bilmiyorsanız BTK Akademi üzerinden sunulan Uygulamalı İş Modeli Üretimi eğitimini izleyebilirsiniz. Bu eğitime Faydalı Bilgiler bölümünden ulaşabilirsiniz.

Yarışma iki kategoriden oluşacak olup:

Girişimcilik dersi alanlar kategorisine Gebze Teknik Üniversitesinde okuyan ve girişimcilik dersi almış/alıyor olan öğrenciler/mezunlar başvurabilir.

Yenilikçi girişimci kategorisine yenilikçi fikri olan her girişimci başvuru yapabilir.

Yarışmanın kategori seçimi başvuru formunda yer alan ders alım durumuna göre otomatik olarak ayrılacaktır.

Başvurular 27 Mart 2024 tarihi mesai bitimine (saat 23:59) kadar devam edecektir.

Hayır. Yarışmaya her kişi sadece bir başvuru yapabilir.

Hayır. Yarışmaya takım halinde başvuru yapılamamaktadır. Sadece bireysel başvuruya açıktır.

Evet başvuru yapabilirsiniz. Şirketiniz jüri karar tarihi/yarışma sonuç tarihi itibariyle en fazla 24 ay önce kurulmuş olmalıdır. Ayrıca iş planı/iş modeli/iş fikri konusu ile kurulu olan işletmenin ana faaliyeti (NACE kodu) uyumlu olmalıdır.

KOSGEB’in desteklediği sektörler içerisinde iş fikrinin sunulması gerekmektedir. İş fikrinize ait nace kodunuzu (ana faaliyet alanınızı) kontrol edebilirsiniz.

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/DesteklenenSektor

Hayır. Sadece Türkçe başvurular kabul edilmektedir.

Evet. Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri de yarışmaya başvuru yapabilir. Yarışmanın öğrenci girişimci kategorisi için seçili girişimcilik dersini almış olmak şartı vardır. Yenilikçi girişimci kategorisinde ise genel katılıma açıktır.

Evet, doktora öğrencileri başvuru yapabilir.

Hayır, herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

Yarışma sonucunda ödül kazananların, e-devlet üzerinden ödül talebinde bulunması gerektiğinden başvuru yapacak kişilerin e-devlet erişimi olması gerekmektedir.

Evet, başvuru yapabilirsiniz.

Öncesinde yanıtınızı kaydetmeniz durumunda değişiklik yapılabilmektedir. Bunun için formu doldurduktan sonra yanıtımı düzenlemek için kaydet seçeneğini etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bu özellik başvuru sistemi için kullanılan Microsoft Forms tarafından sağlanan bir özelliktir. Bu özelliği açmak ya da açmamak yarışmaya başvuran girişimcilerin sorumluluğundadır.

Hayır, yarışmaya iş fikirleri ile başvuru yapılmaktadır. Ancak iş fikrinin değerlendirme kriterlerinde iş fikrinin uygulanabilirliği bir ölçüt olarak yer almaktadır.

Evet, başvuru yapabilirsiniz. Daha önce iş planı ödül programında faydalanan girişimciler başvuru yapamaz.

Hayır, başvuru için herhangi bir bölüm sınırlaması bulunmamaktadır.

Evet, “Yenilikçi girişimciler” kategorisinden yarışmaya başvuru yapabilirsiniz.